Trygonometria
Piotrek: Mógłby mi ktoś pomóc z matmą ? Nie ogarniam tego najlepiej by było gdyby ktoś opisał mi o co
chodzi w tym równaniu
W=sin4x −cos4x dla x=60 stopni
Muszę obliczyć wartość wyrażenia
Z góry dziękuję za poświęcony czas
6 wrz 14:15
6 wrz 14:17
Piotrek: ale trzeba będzie jeszcze to spotęgować tak ?
6 wrz 14:19
6xdj: =(sin2x)2−(cos2x)2= (sin2x+cos2x)(sin2x−cos2x)=1*(sinx+cosx)(sinx−cosx)
6 wrz 14:20
ICSP: Jak podstawisz to będziesz miał zwykłe działania na liczbach.
6 wrz 14:22
Piotrek: Wielkie dziękuję !
6 wrz 14:24