n+1 | ||
lim √ | ||
2n*5n |
1 | ||
Teraz znalazłam jakiś stary post i tutaj niby wychodzi | , jak to możliwe ? | |
5 |
1 | ||
gdy jest √n to granica jest równa | ||
5 |
1 | 1 | 1 | ||||
= | * n√(n + 1)/2n → | * 1 = | ||||
5 | 5 | 5 |
n+1 | 1 | n+1 | ||||
n√( | ) = | *n√( | ) | |||
2n*5n | 5 | 2n |
n + 1 | n + 1 | 1 | n + 1 | 1 | ||||||
n√ | = n√ | * | = n√ | * n√ | = | |||||
2n * 5n | 2n | 5n | 2n | 5n |
n + 1 | 1 | |||
= n√ | * | |||
2n | 5 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |