29 sie 19:53
Antek: może ktoś zechce sprawdzić( zrobię to jak Beatka, mam nadzieję, że nikogo tym nie urażę):
https://matematykaszkolna.pl/forum/297664.html
1.d 6.d 11.d 16.c 21.c
2.b 7.d 12.c 17.b 22.a
3. b 8.b 13.b 18.c 23.c
4. c 9.a 14.a 19.c 24.b
5.d 10.c 15.a 20.a
32. a
n=18 v a
n=3n−3
33.C=(0;5/3)
34.P
c=9(9+
√3)
29 sie 20:44
ZKS:
W drugim widać od razu, że będzie to liczba ujemna.
29 sie 21:02
6xdj: ja spojrzałam tam i tam tez masz odpowiedzi
29 sie 21:12
Antek: 2. D
29 sie 21:57
Antek: Tylko 1 z zamknietych sie pokrywa, otwarte mam
29 sie 21:58
Metis: Antek link, który wstawiłeś :
297664 odnoszi się do matury starej formuły.
Ty piszesz o nowej formule, stąd zbieżność w odpowiedziach
29 sie 22:11
Antek: tak, wiem, ale nie wszystkie, z tego co mogłem skorzystałem, sprawdziłem sobie, ale chciałbym
sprawdzić lepiej swój poziom wiedzy
29 sie 22:12
Metis: ...więc czego od Nas oczekujesz?
29 sie 22:13
Mila:
Najlepiej wpisz zadania , których nie jesteś pewien.
29 sie 22:27
Kama : A do starej matury 2015? Ma ktoś może
29 sie 22:39
Eta:

2D , 7C , 16B, 17C, 21B, 23B, 25D
7/ sin60
o−sin60
o=0=sin0
o
16/ 3α+21
o=180
o ⇒
α=53o odp; B
17/ z nierówności trójkąta tylko 2+6>7 odp: C
Otwarte :
32/ a
n=18 v a
n=4n−2
mogłeś sprawdzić swoją odp : że dla a
n=3n−3 ⇒ a
5=15−3=12≠18
34/ V= 9
√3+18
√21= 9
√3(1+2
√7) [j
2]
29 sie 22:42
29 sie 22:42
Kama : Rozwiąż nierówność zad 26 poprawka stara 2015
8 x2+ 8x3−3x−3=0
I kolejne 27
Rozwiąż nierówność.
5x2 −45≤0
Wiem ze dla niektórych jest to banał ale bardzo proszę o rozwiązanie.
29 sie 22:46
Kama : Eta − te odpowiedzi są do matury czerwcowej− próbnej
A mi chodzi o stara tez z sierpnia.
29 sie 22:50
Eta:
| | √3 | | √6 | |
1/8x2(x+1) −3(x+1)=0 ⇒ (x+1)(8x2−3)=0 ⇒ x=−1 v x=± |
| =± |
| |
| | √8 | | 4 | |
2/ 5x
2−45≤0 ⇒ (x
2−9)≤0 ⇒(x−3)(x+3)≤0 ⇒x∊<−3,3>
29 sie 22:53
Eta:
Nie napisałaś,że sierpień 2015
29 sie 22:54
29 sie 23:01
Kama : Eta a jak mi wyszło dokładnie jak tobie tylko nie usunęłam wymiernosci z mianownika i
zostawiłam wynik
X=−1 i X=+−
√3
2
√2 I tak to pozostawilam czy to jest błąd i odejma mi za to punkty
29 sie 23:06
Kama : Dzięki za znalezienie, i rozwiązanie wyszło mi w tym drugim identycznie tylko tu babola
zrobiłam bo zapomniałam usunąć tego pierwiastka
29 sie 23:08
6xdj: wedlug mnie nie ma obowiązku usuwaniania jeśli tego wyraźnie nie zapisano w poleceniu
29 sie 23:09
Kama : Kurcze dzięki bo to jest mój brakujący punkt mam nadzieję że egzaminatorzy będą dokładnie w ten
sam sposób oceniać moja prace bo jak nie to poprostu nie zdam. Wielkie dzięki
29 sie 23:13
Kama : Eta a ty jak Sądzisz?
29 sie 23:15
Kama : Może ktoś jeszcze się wypowie?
29 sie 23:24
Eta:
Dostaniesz max punktów!( już Ci
Bogdan o tym pisał
29 sie 23:26
Kama : Dzięki, lecz jestem poprostu przerażona tym że to jest mój brakujący punkt i rozumiesz co się
że mną dzieje ponieważ jest to dla mnie Ważne ❕ bardzo.
29 sie 23:34
Eta:
Rozumiem,że się martwisz

jeżeli sprawdziłaś wszystkie odpowiedzi
i chodzi Ci tylko o to zadanie to dostaniesz całe
2pkt
Ciesz się
29 sie 23:42
Kama : 11 września będę miała chwilę prawdy. Wielkie dzięki

!
30 sie 00:02
6xdj: To dlaczego napisalas na styk ?
30 sie 00:03
Kama : Ponieważ ze szkoła wspólnego w tej chwili mam tyle co i nic, chce zdac maturę ale od 5 lat nie
potrafi rozwiązać matematyki, uczyłam się chodziłam tym ostatnim razem na korki poniewaz
uznalam że skoro tyle razy sama się uczyłam i nie dawałam rady tzn ze potrzebuje pomocy.
Tak też się stało i co

− Wydawało się że będzie to co zwykle... A tu jednak wyszło inaczej...
nie trafiłam w zadania i tematy i też nie wszystko umiałam w tej chwili matme dla mnie można
porównać z u cz eniem się liter przez dziecko.
30 sie 17:42
6xdj: Zycze w takim razie powodzenia
30 sie 18:36
Antek: Eta w 34 objętość jest już policzona, proszą nas o pole całkowite
31 sie 09:39
Eta: @Antek
Nie widzisz,że zamiast Pc napisałam pomyłkowo V ( jednostka [j2] −−− zatem to pole
31 sie 13:12
31 sie 18:06