pierwiastki
Zocha :): Jak to obliczyć 2
3√320 :
3√40
Proszę o wyjaśnienie
25 sie 00:48
Zocha :): | 177 *173 | |
| w liczniku do minus siodmej i w mianowniku do minus trzeciej  |
| 173 | |
25 sie 00:53
pigor: ...,
2
3√320 :
3√40 = 2
3√320 : 40 = 2
3√8 = 2
3√23 = 2*2= 4. ...
25 sie 00:54
pigor: ...,
| 17−7*173 | |
| = 17 −7+3−(−3) = 17 −7+6= 17 −1= 117. ...  |
| 17−3 | |
25 sie 00:56
Zocha :): a co sie dzieje z potęgami ?
25 sie 00:57
Zocha :): w pierwszym ?
25 sie 00:58
pigor: ... , nie z potęgami, ale z pierwiastkami ..
po prostu ...

poszły spać ... , dobranoc ...
25 sie 01:02
Zocha :): to juz koniec zadania czy cos jeszcze trzeba obliczyc ?
25 sie 01:04
Zocha :): Dziękuję
25 sie 01:06
daras: potęgi pisz w nawiasach { } wtedy minusy tez wskoczą
25 sie 13:23
25 sie 19:52