Notacja wykladnicza
Zocha :): Jak to zapisac w notacji wykladniczej? Czy jest taka mozliwosc ?
876 x 1011
Poprzadnie przyklady rozumiem jak np. 82100000000=8,21 x 1010
czy 0,000000166=1,66 x 108 (ujemna potęga)
24 sie 23:26
Zocha :):
24 sie 23:27
5-latek: Jest taka możliwość
876= 8,76*10
2
876*10
11= 8,76*10
2*10
11= 8,76*10 do potęgi (a to już sama napisz
Zocha
24 sie 23:31
Zocha :): Do potęgi drugiej, ponieważ przesuwamy przecinek o dwa miejsca w lewo tak ?
Czyli mamy 8,76*10 do potęgi 13 ?
24 sie 23:41
24 sie 23:50
5-latek: Zocha
24 sie 23:50
Zocha :): Dziękuję !
24 sie 23:52
Zocha :): Jak to obliczyć 2
3√320 :
3√40 
Proszę o wyjaśnienie
25 sie 00:38
Mila:
3√a:3√b=3√a:b
23√320:40=2*3√8=2*2=4
25 sie 18:10