Oblicz
Maturzystka97 : Oblicz logabx gdy logax = 2 i logbx =3
21 sie 18:15
ICSP: | | 1 | | 1 | | 1 | |
logab x = |
| = |
| = |
| = |
| | logx ab | | logx a + logx b | | | |
| | loga x + logb x | |
= |
| = ... |
| | loga x * logb x | |
21 sie 18:18
Janek191:
@ ICSP : ?
21 sie 18:23
ICSP: ?
21 sie 18:24
ICSP: fakt odwrotnie
| | logax * logb x | |
= |
| |
| | loga x + logb x | |
21 sie 18:25
J:
odwrotnie..
21 sie 18:26
Maturzystka97 : Skąd taki końcowy wynik? DlacZego odwrotnie?
26 sie 18:37
J:
odwrotnie zapisany ułamek
26 sie 18:41
PW: A spróbuj z definicji − jak tam
297960
26 sie 19:26