α | ||
1 + cos α + cos ( | ) | |
2 |
α | α | α | α | α | ||||||
Wyszło mi sin2( | ) + cos2( | ) + cos2( | ) − sin2( | ) + cos( | ) = | |||||
2 | 2 | 2 | 2 | 2 |
α | α | α | α | |||||
2cos2( | ) + cos( | ) = cos( | )*(2cos( | )+1) | ||||
2 | 2 | 2 | 2 |
α | π | α | π | α | ||||||
2) Wynik z tyłu: 4cos( | )*cos( | + | )*cos( | − | ) − jak do tego dojść | |||||
2 | 6 | 4 | 6 | 4 |
α | α | π | ||||
= 2(cos | (cos | +cos | )= i w nawiasie | |||
2 | 2 | 3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |