Układ równań liniowych
Mariusz:
Rozwiąż układ równań liniowych
b5=0
b4−a5=−2
15b5+b3−2a4=0
15b4+b2+15a5−3a3=10
15b5+15b3+b1−4a2=0
15b4+15b2+b0+45a5−15a3−5a1=−20
b5+15b3+15b1+30a4−30a2−6a0=0
b4+15b2+15b0+5a5+15a3−45a1=20
b3+15b1+4a4−60a0=0
b2+15b0+3a3−15a1=−10
b1+2a2−30a0=0
b0+a1=2
Układ ma 12 równań ale dużo w nim zer (zarówno w samym układzie jak i w rozwiązaniu)
17 sie 12:33
18 sie 10:19
AS: Wygodny jesteś,przerzucasz uciążliwe
działanie na innych.
Metodą eleminacji szybko dojdziesz do
szukanych wyników.
18 sie 10:29
daras: kogo masz na myśli ?
18 sie 19:39