wyznać drugą prostą do y=3x+1
jolka : wyznać drugą prostą do y=3x+1
a)równoległą
b)prostopadłą
9 sie 16:22
5-latek: a) np. y=3x+6 ,y=3x−98765432
1
b) np. y= −
x+1234567890987654
3
9 sie 16:25
jolka : dziękuje bardzo za pomoc
9 sie 16:29
5-latek: Oczywiście ze dziekuje ci za podziękowania
Ale tez zapoznaj się z tym https://matematykaszkolna.pl/strona/42.html
Masz tam napisane kiedy proste sa rownolegle a kiedy
prostopadle
9 sie 16:33
on: proponuję ci jeszcze jeden podpunkt żebyś dobrze to zrozumiała:
c) skośną