dowodzenie
5-latek: Dowiesc ze jeżeli k,m,n oraz x sa liczbami dodatnimi roznymi od jedności
i logkx ,logmx i, lognx sa wyrazami postępu roznicowego to
n2= (kn)logkm
6 sie 20:42
5-latek: ma być n2=(kn)logkm
6 sie 20:43
J:
Cześć
małolat..

, a co to jest
postęp różnicowy ?
6 sie 21:04
Janek191:
Pewnie ciąg arytmetyczny ?
6 sie 21:06
5-latek: Czesc
J 
To inaczej jest postep arytmetyczny
6 sie 21:06
J:
a gdzieś Ty znalazł takie określenie ?
6 sie 21:07
5-latek: Chyba trzeba napisac ze 2logmx= logkx+lognx Może tez należy pozmieniać podstawy logarytmów
6 sie 21:09
5-latek: Ksiazka dr Marek Feldblum (Algebra elementarna 1905r (mam ja
6 sie 21:11
6 sie 21:15
J:

dla
Ety...
6 sie 21:16
5-latek: dziekuje
Eta

Było to zadanie ponad 6 lat temu . Dobrze ze pamietalas
6 sie 21:22
Mila:
Zamień na logarytmy przy podstawie (x), a potem na logarytmy przy podstawie k. Nie wyjdzie, to
napiszę.
6 sie 21:25
Mila:
O,
Eta już podała.

.
6 sie 21:26