wytłumaczy mi ktoś co to są proste równoległe i prostopadłe w funkcji liniowych
/\/\ u r z y n: wytłumaczy mi ktoś co to są proste równoległe i prostopadłe w funkcji liniowych
3 sie 21:12
/\/\ u r z y n: ?
3 sie 21:14
J:
y = a1x + b1 i y =a2x + b2
jeśli: a1 = a2 − proste są równoległe
jeśli: a1*a2 = −1 − proste są prostopadłe
3 sie 21:14
/\/\ u r z y n: a ilość rozwiązań równania liniowego
3 sie 21:16
3 sie 21:17
J:
| | b | |
ax + b = 0 ⇔ x = − |
| ( jedno) , gdzie a ≠ 0 |
| | a | |
3 sie 21:18
/\/\ u r z y n: gdzie to jest
3 sie 21:18
3 sie 22:34
daras: Murzyn... może odejść
4 sie 13:07