średnie
Eta:

Dla
Saizou ..... średnie

|AB|=a , |AC|=b , a>b , |OE|=r
Wskaż odcinki równe średnim ( w zależności od a i b
26 lip 22:30
Saizou :
A dlaczego dedykowane tylko dla mnie ?
26 lip 22:31
Saizou : a jakim średnim i czy trójkąt ADO jest prostokątny (kąt prosty przy D) ?
26 lip 22:33
Eta:
No..... bo Ty lubisz "średnie"

tak ΔAOD jest prostokątny ( |∡AOD|=90
o
26 lip 22:41
Saizou : no to ma na razie
26 lip 22:42
Eta:
26 lip 22:43
Eta:
AD≠ AE
26 lip 22:44
26 lip 22:44
Saizou : jak to nie ?
przecież te trójkąty są przystające
26 lip 22:45
Godzio: Kąt prosty jest przy O, a nie D
26 lip 22:47
Saizou : no to by się wtedy zgadzało
26 lip 22:48
Eta:
26 lip 22:48
Eta:
czytaj 22: 41 kąt ......
26 lip 22:49
26 lip 22:49
Eta: ok
26 lip 22:50
Saizou : tak swoją drogę ile tych średni trzeba odnaleźć ?
26 lip 22:50
Eta:
Jeszcze harmoniczna
26 lip 22:50
Eta:
A jakie znasz ?
26 lip 22:52
Saizou : no nie wiem, może jakieś potęgowe wyższych rzędów
26 lip 22:53
Eta:
Podstawowe ..jak w trapezie
26 lip 22:53
Saizou : ostatnia jak zwykle najgorsza do znalezienia, albo EC albo DE
muszę to przeliczyć
26 lip 22:57
Eta:

.... pudło
26 lip 23:00
Saizou : coś się doliczyć nie mogę, jutro pogłówkuję a czy przypuszczenie że DE jest śr. harmoniczną
jest ok ?
26 lip 23:19
Eta:
Nie
Może coś dorysuj ..........
26 lip 23:26
Saizou : coś mniejszego niż AE
26 lip 23:32
Eta:
Pomyślisz jutro
26 lip 23:34
Saizou : być może
26 lip 23:37
Eta:
Podpowiem ( bo spać nie będziesz mógł

Poprowadź wysokość EF w trójkącie AOE
i..... wyznacz długość |AF| =.........
Dobranoc
26 lip 23:44
26 lip 23:47
Saizou : nie wierzę że to jest takie proste
26 lip 23:49
Eta:
26 lip 23:57
Kacper:
27 lip 06:42
Eta:
27 lip 17:56
Metis:
27 lip 22:54
Eta:
I co
Metisku?
27 lip 23:21
Metis:
28 lip 13:36