Geo
Andrzej Świnoga: Przez punkt wspólny 2 przecinających się okręgów o środkach O
1, O
2 poprowadzono sieczną
równoległą do prostej O
1 O
2. Przecięła ona jeden okrąg w punkcie A , drugi w B. Wykaż że
b) odcinek AB jest dłuższy od wszystkich innych siecznych przechodzących przez C
TRUDNE ZADANIE

! WIĘC NAGRODA JAKAŚ ZA ZROBIENIE
Nagroda za zadanie −

od komitetu
− Andrzej Świnoga przewodniczący nowo powstającej strony do nauki angielskiego pocoszkoła.pl
− Ryszard Świnoga mój brat, informatyk, który robi tą stronę
− Andrzej Świniarski , ojciec chrzestny strony
− Anatol West − tata
26 lip 00:38
nocek:

a) podaj uzasadnienie danych na rys.
| | 1 | |
|O1O2|=x+y to |AB|=2x+2y ⇒ |O1O2|= |
| |AB| |
| | 2 | |
c.n.w
b) ........... uzasadnij sam.........
26 lip 02:39
Kacper:
26 lip 08:32
PW: Upały dają się we znaki?
26 lip 12:01
Eta:
Gdzie ta "nagroda"

?
czekam
26 lip 15:39
Andrzej Świnoga: PW , moja bania pracuje jak powinna dobrze.
Wypraszam sobie i przypominam Ci że od września szkoła i skończy się Twoje trolowanie. Do
której teraz klasy idziesz?

Strzałeczka.
Eto, nagrodą są balony 100 sztuk.
Wygrał je użytkownik nocek.
26 lip 23:32
Joe Black: Nie masz pojęcia kim jest
PW
26 lip 23:35
Eta:
Czy "nocnik"
26 lip 23:35
Andrzej Świnoga: https://matematykaszkolna.pl/forum/297243.html
Użytkownika nocek przeprosiłem już w tym temacie.
Tam też znajduje się pełna lista kolegium i gremium tworzącego pocoszkoła.pl , partnerskiej
strony do nauki angielskiego.
Jednocześnie informuję że przyjmujemy w szeregi pocoszkoła osoby zainteresowane językiem
angielskim. Osoby takowe proszone są o kontakt do użytkownika
Anatolwestone na platformie
Skype. Proszone takowe osoby są o przesyłanie CV.
Kończąc, ETA nagrody nie dostanie, ponieważ nie rozwiązała zadania. Zrobił to nocek, z którym
przybiję sztamę.
26 lip 23:42
Eta:
26 lip 23:46