Trudne
Andrzej Świnoga: We wnętrzu kąta ostrego leży punkt A. Na jednym ramieniu wyznacz punkt B , na drugim punkt C
tak aby obwód ΔABC był najmniejszy z możliwych
Kombinowałem coś z symetrią (jak jest we wskazowce zadania) ale nie mogę za bardzo zrozumieć
dlaczego tak trzeba robić itd. Proszę o dokładne rozpisanie i uzasadnienie, bo chcę to
dokładnie zrozumieć. Pozdrawiam, Andrzej.
26 lip 00:49
nocek:

Najmniejszy obwód jest gdy długość łamanej ABC jest =|A
1A
2| −−w linii prostej
L(ΔABC)=|A
1A
2|=a+b+c
26 lip 03:25
nocek:
Dla nocków też już pora spać
26 lip 03:26
Andrzej Świnoga: dzięki nocnik
26 lip 12:10
Eta:
"nocnik" to sobie postaw pod łóżkiem
26 lip 14:09
Kacper:
Tak to bywa jak się wymyśla takie nicki
26 lip 14:11
Eta:
26 lip 14:12
Michcio: hahahahahaha
26 lip 15:32
Eta:
Co się
Michcio tak cieszysz?
26 lip 15:34
Michcio: z nocnik i świnoga

od razu mi sie humor poprawił
26 lip 15:36
Eta:
Fajne zadanka wrzucił.... zobacz i zanotuj
26 lip 15:38
Andrzej Świnoga: Witam, chciałem pozdrowić serdecznie
Ryszarda Kuternogę. Bez jego pomocy i bez pomocy
także mojego najserdeczniejszego przyjaciela Bohdana Wiktorowicza także strony nie będzie

A
już na jesień moi kochani premiera.
Natomiast dla kolegi nocka (którego omyłkowo nazwałem nocnikiem) powinszowania i przeprosiny.
26 lip 23:31