x | ||
mam obliczyć granicę lewo − i prawostronną funkcji | w punkcie x=0 | |
1+ e1/x |
x | 0 | |||
limx→0+ | = [ | ] // i teraz nie wiem skąd się wzięły | ||
1+ e1/x | 1+ ∞ |
0 | ||
= limx→∞ | = 0 ![]() | |
1+ x |
1 | ||
u= | ||
x |
x |
| ||||||||||||
limx→0+ | = limx→∞+ | = | |||||||||||
1 + e1/x | 1 + eu |
| 0 | ||||||||||||
= | = | = 0 | |||||||||||
1 + ∞ | ∞ |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |