matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o pomoc :))
Krzyś:
Podaj współrzędne wierzchołka W paraboli, która jest wykresem funkcji f określonej wzorem
1
f(x)=−4(x−
)
2
−3
2
19 lip 18:07
Mila:
Masz postać kanoniczną trójmianu kwadratowego: y=a(x−p)
2
+q
1
p=
2
q=−3
1
W=(p,q)=(
,−3)
2
19 lip 18:14
Joe Black:
https://matematykaszkolna.pl/strona/69.html
Przeczytaj o postaci kanonicznej
19 lip 18:14
Krzyś:
Wielkie dzieki
19 lip 18:32
Mila:
19 lip 19:18