Oblicz
Ja: 0,6−14 * (1 23)−16
− do potęgi −14
− do potęgi −16 (tam jest ułamek 2/3)
5 lip 19:18
5 lip 19:21
uff jak gorąco !:
| | 5 | | 5 | | 5 | | 9 | |
..= ( |
| )14*( |
| )−16= ( |
| )−2= |
| |
| | 3 | | 3 | | 3 | | 25 | |
5 lip 19:22
o: Dlaczego zapisałeś(aś) odwrotność 3/5 i usunąłeś(aś) minus z potęgi?
5 lip 19:39
5-latek: | | a | | b | |
bo ( |
| )−n= ( |
| )n poza tym (−)*(−)=(+) |
| | b | | a | |
5 lip 19:44
o: Dzięki.
5 lip 19:45
o: Bez znajomości tych własności nie jestem w stanie dobrze rozwiązywać takich zadań?
Istnieje taka strona, na której znajdę ich zbiór?
5 lip 19:47
5 lip 19:56
jeju: potęgi o wykładnikach całkowitych są odpowiedzią na Twoje watpliwości
5 lip 19:56
5 lip 19:57