matematykaszkolna.pl
Poprawa Podstawowy roszerzony: Witam, jestem tegorocznym maturzystą. Matura z podstawy wyszła mi wyśmienicie, lecz z rozszerzenia naprawdę bardzo źle. Zrobiłem całą Kiełbasę, lecz niestety i w dzień matury i przed nią czułem się jako "podstawowy rozszerzony" − umiem rozwiązywać zadania z rozszerzenia, ale tylko te schematyczne, przy tych z większym stopniem trudności po prostu się gubię, nie mam pomysłu na rozwiązanie. Chciałbym poprawić matematykę w następnym roku. Czy ktoś mógłby mi poradzić coś, jakie zbiory używać, by być pewnym swego na majcy (tylko jedno miałem wyćwiczone do perfekcji dzięki Kiełbasie − funkcje kwadratowe ). Drugiego zbioru nie zrobiłem, może i to mój błąd, przerobiłem wszystkie zadanka z tej strony. Dzięki za każdą możliwą odpowiedź! emotka
4 lip 10:14
5-latek: Wedlug mnie to zależy co planujesz jeśli planujesz isc na studia to pewnie nie będzie CI się chciało poprawiac jeśli natomiast chcesz odpuscic sobie rok to np. http://allegro.pl/zbior-zadan-z-matematyki-gdowski-plucinski-i5171006906.html. Tak poza tym co to jest majca ?emotka
4 lip 10:29
4 lip 10:31
Kacper: Napisz do mnie na gadu to może coś poradzimy 8959267.
4 lip 10:33
5-latek: Czescemotka Nie mam gadu
4 lip 10:34
Kacper: Cześćemotka 5−latek załóż sobie przez www można gadać emotka Akurat nie do ciebie była ta uwagaemotka
4 lip 10:40
Podstawowy roszerzony: Przepraszam za "majce" Planuje iść na medycynę, nie udało się ze względu na matematykę niestety. Planuje iść na pół roku "pobocznych" studiów byleby mieć zniżki. Kacper dzięki, postaram się założyć emotka
4 lip 12:14
Mila: Skąd wiesz, że nie udało się na medycynę, jeszcze nie skończona rekrutacja.
4 lip 15:31
Daras: Czy ja wiem matematyki trochę pewno będzie na jakichś chemicznych przedmiotach ale nie powinno być jej dużo
5 lip 23:11
asd: większosc poleca zbiory Kiełbasy, więc chyba jest dobry
6 lip 12:24
Metis: Wiele razy pojawiał się wątek nt. przygotowań do matury. zadania.info Pazdro Kiełbasa Gdowski/Pluciński
6 lip 12:31
5-latek: Metis ale matemaks tez jest dobry . tez dobrze tłumaczy
6 lip 12:35
Metis: Tylko do podstawy emotka
6 lip 12:35
5-latek: na rozszerzenie tez widziałem u niego materialy . Nawet teraz ma na studia . napisz do mnie na emalia k.z.1958@o2.pl
6 lip 12:38
bezendu: Gdowski/Pluciński ? Lepszy aksjomat czerwony, zdecydowanie
6 lip 13:35
5-latek: Dlaczego tak twierdzisz ?
6 lip 16:19
bezendu: Nie słyszałem o zbiorach maturalnych tych autorów, aksjomat bardzo często się natomiast przewija i jest na bardzo dobrym poziomie, ja sam z niego korzystałem więc tym bardziej dla mnie jest sprawdzony.
6 lip 16:21
ZKS: O aksjomacie i ja mam dobre zdanie.
6 lip 16:26
bezendu: No właśnie, a jak wypowiada się przyszły inżynier nawet to coś musi być na rzeczy
6 lip 16:33
5-latek: Ja natomiast nie znam aksjomatu . Za to znam Gdowskiego i Plucinskiego (dlatego napisałem ze jest dobry do rozszerzenia . tak samo jak A Ehrenfeucht O Stande . Zbior zadań z matematyki elementarnej (od 1975 roku bo poprawione zostały bledy w tym wydaniu
6 lip 16:39
Mila: Aksjomat jest dostosowany do obecnego programu. ( w tym rozszerzenie)
6 lip 16:47
bezendu: 5−latek ale to są stare książki 1975 ? To jest jeszcze przed reformą.. Teraz nie ma całek itp w liceach. Aksjomat tak jak piszę Mila jest dostosowany do programy i nie jest "egzotyczną'' pozycją na liście książek z których można się przygotować do matury.
6 lip 16:51
5-latek: dzień dobry Milu emotka Podzrawiam emotka Może cos dodasz do mojego pytania z 1 postu z tym linku https://matematykaszkolna.pl/forum/296809.html dzięki emotka
6 lip 16:51
5-latek: Ale możesz sobie przecież opuscic np. relacje , calki czy liczby i zmienne zespolone emotka Ale niech się uczy kolega to z czego ma polecane przez nauczyciela . jeśli aksjomat jest dobry to czemu nie korzystać z niego
6 lip 16:54