ciąg
wiki 111: dany jest ciąg arytmetyczny −7,−4,−1....piędziesiąty wyraz tego ciągu jest równy?
20 cze 18:09
Qulka: a50=−7−49•(−3)= −154
20 cze 18:10
Dziadek:
20 cze 18:13
wiki 111: napewno minusowa liczba ?
A=140
B=14
C=154
D=157
20 cze 18:13
wiki 111: B=143
20 cze 18:14
Qulka: no faktycznie +3 zmień cyferkę w nawiasie na plus
20 cze 18:15
Qulka: A
20 cze 18:15
wiki 111: czyli będzie 154 +
20 cze 18:16
Qulka: w sumie działanie napisałam dobre

bo tam są dwa minusy

tylko wynik mi nie wyszedł
20 cze 18:16
Dziadek: a1=−7
r=3
a50= a1+49r licz
20 cze 18:16
wiki 111: ok dzieki
20 cze 18:16
Qulka: będzie −7 +49•3 =
20 cze 18:16
wiki 111: super wielki dzięki
20 cze 18:17
20 cze 18:18