ciągi
wiki 111: oblicz wyrazy a3 i a5 ciągu arytmetycznego o różnicy 2 i a1=2
20 cze 17:30
Janek191:
a
n = a
1 + ( n −1)*r
Wstaw za n oraz za a
1 i r i licz
20 cze 17:33
wiki 111: a czy mógł byś to wyliczyć?plissssss
20 cze 17:36
Qulka:

a
3=6
a
5=10
20 cze 17:46
...:
Oblicz koniecznie na "paletkach'' a
235 =?
20 cze 19:10
....:
a3= a1+2r= 6
a5= a3+2r= 10
a235= a5+230r= 470
20 cze 19:12
Qulka: =470 na paletkach tak, ale nie na tym edytorze
20 cze 19:13
Qulka: a wiki nie umie podstawiać do wzorów, więc takie wyjaśnienie jej też nie pomogą
20 cze 19:14
......:
20 cze 19:15
Dziadek: Eta 
Ładne
Qulki
20 cze 19:21