funkcja homograficzna
marysia: Jak sprowadzić to do postaci kanonicznej
przez co powinnam podzielić/ pomnożyć ?
16 cze 17:19
16 cze 17:22
Eta:
| | 2 | |
(−2x+3) : ( 3x−1) = − |
| |
| | 3 | |
−−−−−−−−−−−−
Postać kanoniczna:
| | 2 | | 7 | | 1 | |
y= − |
| + |
| , x≠ |
| |
| | 3 | | 3(3x−1) | | 3 | |
16 cze 17:24
Janek191:
| | − 2 x + 3 | | | |
y = |
| = |
| = |
| | 3 x − 1 | | | |
16 cze 17:26
Eta:
Spóźniony "zapłon"
16 cze 17:27
Eta:
Najprostszy sposób ( bez kombinowania

) to wykonać dzielenie !
16 cze 17:28
Janek191:
Co ta Eta taka dokuczliwa ?
16 cze 17:28
marysia: Benny, Dodaje 7/3 ponieważ chce otrzymać 5/3 ale dlaczego te 5/3 trochę nie rozumiem
16 cze 17:30
Janek191:
Ale mój zapis jest postaci :
16 cze 17:31
Benny: Do kogo to było
Eta?
16 cze 17:31
Eta:
Do obydwu Panów
16 cze 17:33
16 cze 18:05