matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja homograficzna
marysia:
dobrze rozwiązałam ?
−3x+1
y=
2x−5
3/2x +1/2
y=
x−5/2
−3/2(x−5/2)−14/2
y=
x−5/2
−7
y=
−3/2
x−5/2
16 cze 17:59
Janek191:
W II wierszu brak −
−1,5 x + 0,5
−1,5*( x − 2,5) −3,25
−3,25
y =
=
=
− 1,5
x −2,5
x − 2,5
x −2,5
16 cze 18:07
marysia:
dzięki
16 cze 18:20