matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zapisz w postaci potęgi wyrażenia
Agnieszka:
3
2
*2
5
*(
3
2
)
−2
16 cze 10:54
J:
3
2
*2
5
*2
2
=
= ...
3
2
16 cze 10:56
5-latek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/186.html
Masz jeszcze raz ten link Popatrz tam i napisz ile to będzie (3/2)
−2
a
Masz tam taki wzor (
)
−n
=
b
16 cze 10:57