przedzialy
mat: Zdefiniowac funkcje f swiadczaca o rownolicznosci zbiorow (przedzialow) A=[1,2], B=[3,4).
Funkcja f musi byc bijekcja.
16 cze 09:49
mat: ?
16 cze 17:55
PW: A to
294015 nie wystarczy, żeby udzielić odpowiedzi powielając pomysł?
16 cze 19:36
mat: n=0,1,2,3,...
[1,2]∼[3,4)
| | 1 | | 1 | |
f(x)=4− |
| dla x ∊ {2− |
| : n∊N}∪{2} |
| | n+1 | | n+1 | |
f(x)=x+2 dla pozostalych x
dobrze?
5 lip 16:43
mat: ?
5 lip 20:39
b.: Tak to jest napisane, że nie jest jasne, ile np. wynosi f(2), albo f(3/2).
5 lip 23:13
mat: f(2)=?
moglbym poprosic o modyfikacje jezeli jest to zle?
5 lip 23:23
b.: a co studiujesz?
6 lip 01:42
mat: narazie nic
6 lip 07:29
mat:
Poprawilem ten wzor.
n=0,1,2,3,...
[1,2]∼[3,4)
3 dla x=1
f(x)= 3,5 dla x=2
| | 1 | |
x+2 dla x∊(1,2)\{2− |
| :n∊N} |
| | n+2 | |
| | 1 | | 1 | |
4− |
| dla x=2− |
| , gdzie n∊N |
| | n+3 | | n+2 | |
Moglbym poprosic o sprawdzenie?
6 lip 10:00
mat: ?
6 lip 21:21
mat: ?
6 lip 22:42
mat: dobrze?
7 lip 15:03
b.: chyba dobrze
7 lip 18:32
mat: dziekuje
7 lip 21:13