matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie
Damian:
Znajdź równanie prostej przechodzącej przez punkty A=(−1,5) B=(2,3)
14 cze 21:54
5-latek:
czy nie potrafisz podstwic do wzoru ?
14 cze 21:56
Bogdan:
tu
1223
jest ten wzór
14 cze 21:58
Mila:
Równanie prostej w postaci kierunkowej: y=ax+b 5=−1*a+b 3=2*a+b ==========odejmuję stronami: 2=−3a
2
a=−
3
2
2
5=−1*(−
)+b⇔5=
+b
3
3
b=4
1
3
2
13
y=−
x+
3
3
14 cze 22:31
Eta:
3−5
2
AB: a
AB
=
= −
2+1
3
2
2
13
AB: y= −
(x−x
A
)+y
A
⇒ y= −
x+
3
3
3
14 cze 22:35
Bogdan:
Dobranoc
14 cze 22:42
Eta:
Dobranoc
14 cze 22:43