matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
letta:
Rozwiąż równanie a) tg(x−π/2)=
√
3
b) sinx=
√
3
/2
11 cze 22:07
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1578.html
11 cze 22:17
J:
a) x − π/2 = π/3 + kπ b) x = π/3 + 2kπ lub x = (π − π/3) + 2kπ
11 cze 22:18
letta:
Dzięki
11 cze 22:28