1 | 1 | |||
przedział <1 | , 5 | > | ||
2 | 2 |
3 | 11 | |||
Chcemy, żeby tylko w przedziale < | , | > wykres |x − m| był poniżej wykresu | ||
2 | 2 |
3 | 11 | |||
4 − |x − 3|, dlatego dla argumentu x = | i x = | obie funkcje muszą przyjmować | ||
2 | 2 |
3 | 5 | 2 | ||||
| | − m| = | ⇒ m = − | lub m = 4 | |||
2 | 2 | 5 |
11 | 3 | |||
| | − m| = | ⇒ m = 4 lub m = 7 | ||
2 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |