3 cze 22:50
Eta:
zad. 16)
d −− system działa
z −− system zawodzi
dwa systemy zawodzą
P(z, z) = 0,1*0,1=0,01
zad 17)
a) P(AUBUC)= P(A)+P(B)+P(C)−P(A∩B)−P(A∩C)− P(B∩C) +P(A∩B∩C)
P(AUBUC)=0,9+0,8+0,7 −09*0,8−0,9*0,7−0,8*0,7+0,9*0,8*0,7= ........
b) tylko trzeci (C) z prawdopodobieństwem 0,1*0,2*0,7= 0,014 = 1,4%
3 cze 23:49
bezendu:
Eta pomożesz z pozostałymi ? Nie koniecznie dziś ?
3 cze 23:55
Eta:
Zad 21/ schemat Bernoulliego
| | 1 | | 1 | |
p= |
| −− prawdop. sukcesu , q= |
| −− prawdopod. porażki |
| | 2 | | 2 | |
| | | | 1 | | 1 | | | | 1 | | 1 | | 3 | | 12 | |
a) | *( |
| )1* |
| 1 + | *( |
| )2*( |
| )0= ......... = |
| = |
| |
| | | 2 | | 2 | | | 2 | | 2 | | 4 | | 16 | |
| | | | 1 | | 1 | | | | 1 | | 1 | | | | 1 | |
| *( |
| )2*( |
| )2+ | *( |
| )3* |
| )1+ | *( |
| 4= |
| | | 2 | | 2 | | | 2 | | 2 | | | 2 | |
bardziej prawdopodobne jest wygrać co najmniej 1 partię z dwóch
b) analogicznie ............. sam
4 cze 00:24
Eta:
Na dzisiaj tyle , bo zaraz idę do spania
4 cze 00:26
Eta:
Zad.18
p −−− osoba przyjdzie , n −−− nie przyjdzie
| | 3 | | 1 | |
P(p1 )= |
| to P(n1)= |
| |
| | 4 | | 4 | |
A −−− przyjdą co najmniej dwie osoby tzn. dwie lub trzy
A={(p
1, p
2, n
3) , (p
1, n
2, p
3) , (n
1, p
2, p
3), ( p
1, p
2, p
3)}
| | 3 | | 1 | | 3 | | 1 | |
zatem P(A)= |
| * |
| * |
| + .................. itd = |
| |
| | 4 | | 2 | | 4 | | 2 | |
4 cze 00:56
bezendu:
Dziękuję, na Tobie zawsze można polegać. Dobranoc
4 cze 01:27
Eta:

zad.20
|Ω|=6
10
a)układ oczek dających w sumie 59 to :
ciągi złożone z dziewięciu szóstek i jednej piątki ( 9*6+5= 59
| | 10 | |
P(A)= |
| = ..... daje podaną odp |
| | 610 | |
b) w sumie 58 oczek to mamy :
ciągi złożone z 9 szóstek i jednej czwórki lub z 8 szóstek i dwu piątek
| | 10! | | 10! | |
|A|= |
| + |
| = ...... |
| | 9! | | 8!*2! | |
P(A)=...........
Dobranoc
4 cze 02:06
Eta:

Jak tam zadania ? ..... rozwiązałeś już?
zad.13 narysuj "krzaczek"
| | 2 | | 1 | | 1 | |
c) P(D)= |
| * |
| *1= |
| |
| | 3 | | 2 | | 3 | |
zad.19
P(N)=0,9 , P(n)=0,8
P(B)=0.7 , P(b)=0,6
Zdarzenia są niezależne , to:
P(NB)=0,9*0,7=0,63, P(nb)=08*0,6=0,48 , P(Nb)=0,9*0,6=0,54 , P(nB)=0,8*0,7=0,56
P[(NB)U(nb)]= P(NB)+P(nb)− P[(NB)∩(NB)]= 0,63+0,48−0,63*0,48= ..........
analogicznie pozostałe
podaj odp : które prawdopodobieństwo jest największe
4 cze 14:33
Eta:
Zad. 15
Ze wzoru Bayesa ( zajrzyj do teorii !
| | 0,1*0,99 | |
P(B1|A)= |
| =.........= 0,02 |
| | 0,1*0,99+99,9*5 | |
Pozostałe ..... jak wrócę ze spaceru
4 cze 14:39
4 cze 14:43
Eta:
zad. 22
A
' −−− nie otrzymano żadnej szóstki
| | 5n | |
P(A')= |
| ⇒P(A) =1−P(A') |
| | 6n | |
| | 5 | | 5 | | −3 | |
1−( |
| )n> 0,999 ⇒ ( |
| )n< 0,001 ⇒ n> |
| ....( kalkulator do ręki  |
| | 6 | | 6 | | log5/6 | |
⇒ n> 37,88
Odp: najmniej 38 prób
4 cze 14:51
bezendu:
Eta zrobiłem już jakieś i dokończyłem to co zaczęłaś.

Jestem Ci mega wdzięczny
4 cze 16:09
bezendu:
Dziękuję przyda się we wtorek egzamin

Dziś oba są dobre.
Eta masz to jak w banku
4 cze 16:32
52: bezendu powodzenia
4 cze 21:00
bezendu:
Dziękuję !

Jeszcze sporo zadań do zrobienia.
4 cze 21:38
52: I tak dostaniesz 5
4 cze 21:40
bezendu:
Obyś
52 miał rację
4 cze 21:42
52: Masz z Panem K.M ?
4 cze 21:43
bezendu:
T.Ż
4 cze 21:47