jak to zrobic?
lili: 125−2/3
280 * 810
−−−−−−−−−−−−−−−
425
1 cze 16:17
pomagacz:
a ktore ?
8 = 23
4 = 22
1 cze 16:19
1 cze 16:19
lili: to 125 to jest zad 1
a to z kreska ułamkowa to zad 2
1 cze 16:20
pomagacz:
dalem Ci juz podpowiedzi
1 cze 16:21
lili: i kurcze mi nie wychodzi bo powinno wyjść 80 w drugim a w pierwszym 1/25..
1 cze 16:31
pomagacz:
| | 1 | | 1 | | 1 | |
125−2/3 = |
| = |
| = |
| |
| | 1252/3 | | 3√1252 | | 25 | |
1 cze 16:35
J:
w drugim: = 260
1 cze 16:37
pomagacz:
nie wychodzi 8
0 czyli 1
1 cze 16:38
Dziadek Mróz:
1.
a
b/c =
c√ab
| | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
125−2/3 = |
| = |
| = |
| = |
| |
| | 3√1252 | | 3√125*3√125 | | 5*5 | | 25 | |
2.
(a
b)
c = a
b * c
a
b * a
c = a
b + c
| 280*810 | | 280 * (23)10 | |
| = |
| = |
| 425 | | (22)25 | |
| | 280 * 230 | | 2110 | |
= |
| = |
| = 260 = (23)20 = 820 |
| | 250 | | 250 | |
1 cze 16:39
J:
260 = 820 ... jak wolisz ...
1 cze 16:40
lili: DZIADEK MRÓZ DZIĘKUJE

bardzo mi pomogłą twoja odpowiedź
1 cze 16:47