pilne
oooo: 1. Wyznacz a tak, aby funkcja wykładnicza f(x)= (2−a)x
2. 3n+2 + 5 * 3n+3 + 5n+2 + 7 * 5n
1 cze 16:15
J:
to może napisz porządnie treść
1 cze 16:16
lili: oj przepraszam do 1 aby funkcja wykładnicza była rosnąca
do 2 Wykaż, że jeśli n∉N , to liczba (ta co napisałam wczesniej) jest podzielna przez 16
1 cze 16:19
1 cze 16:20
oooo: patrzyłam i nadal nic z tego nie rozumiem
1 cze 16:23
J:
1) 2 − a > 1 ⇔ a < 3
2) = 9*3n + 135*3n + 25*5n + 7*5n = 144*3n + 32*5n = 16(9*3n + 2*5n)
1 cze 16:23
oooo: dziękuję ślicznie
1 cze 16:32