funkcja kwadratowa
revna: Witam wydaje się proste ale prosze jednak o podpowiedź.
Dla jakiego "m" funkcja
f(x)=x2+mx+m
ma dokładnie jedno miejsce zerowe?
26 maj 21:42
5-latek: Δ=0
26 maj 21:43
5-latek: czy taka podpowiedz wystarczy ?
26 maj 21:46
olekturbo: Δ = 0 ⇔ m2−4m = 0
m(m−4) = 0
m = 0 v m = 4
26 maj 21:48
Martiminiano: Co tak się wszyscy teraz uwzięli na te funkcje kwadratowe z parametrem?
26 maj 21:48
52: Ambitniejsi nauczyciele zaczynają materiał z drugich klas ?
26 maj 21:49
5-latek: No to teraz autor postu już się nie musi odzywac
26 maj 21:49
Martiminiano: To fajny materiał. Jak się raz załapie, to później już się robi bez problemu
26 maj 21:50
26 maj 21:51
52: Coś tam nie gra
26 maj 21:52
revna: A nie tak ma być?
Δ=m2−4*1*m
Δ=m2−4m
Δ=2m
potem Δ'?
26 maj 21:54
52: jak z m2−4m zrobiłeś 2m ?
26 maj 21:55
5-latek: 
Odejmowac możesz wyrazy podobne
czy one sa podone ?
26 maj 21:55
Janek191:
Nie

Patrz 21.48
26 maj 21:56
olekturbo: jak chcesz z równania Δ = 2m liczyć kolejną deltę?
26 maj 21:57
revna: dobra faktycznie..
26 maj 21:57
5-latek: Witaj
Janek 
Już popatrzyłem . dziekuje
26 maj 21:58
revna: Dziękuje za pomoc, miłego wieczoru.
26 maj 22:01
Janek191:
@ 5 − latek
To było do " revny: "
Pozdrawiam
26 maj 22:03