matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wielomiany Liceum
Agata:
Dane są wielomiany: f(x)=1−3x i g(x)=(
√
7
x−4)
√
7
x+4). Wyznacz wielomian: w(x)=g(x)−2[f(x)]
3
26 maj 15:49
J:
g(x) = 7x
2
− 16 w(x) = 7x
2
− 16 − 2(1−3x)
3
= ... i licz dalej
26 maj 15:51
J:
https://matematykaszkolna.pl/forum/294069.html
26 maj 20:53