Zbadaj monotoniczność ciagu
U: Ponawiam na nowo prośbę ponieważ nieczytelnie zapisałam. Proszę o pomoc w rozwiązaniu zadań.
an+1, an+1−an
1) an = (n2 + 2) / (n+1)
2) an = (2n + 1) / (n−5)
25 maj 13:52
Bogdan:
Przecież tu
293973 dałem wskazówkę i nie powtarzaj wpisów
25 maj 14:20
U: powtórzyłam wpis zanim dałeś wskazókę. zpójrz na godzinę zanim odpiszesz

!
25 maj 14:26
U: Jeśli masz być taki niemiły przy pisaniu to proszę nie odpowiadaj na moje wpisy, może ktoś
bardziej uprzejmy to zrobi. KONIEC.
25 maj 14:27
Bogdan:
Ja mówię o wskazówce o różnicy a
n+1 − a
n z godziny 14:12
293973, po niej nie
ma żadnych Twoich wpisów. Wykonaj po prostu odejmowanie a
n+1 − a
n, bo tyle
chyba potrafisz
25 maj 15:28
U: Ale wcześniej dodałam tutaj wpis zanim tam dodałeś wskazówkę "Ja mówię o wskazówce o różnicy
an+1 − an z godziny 14:12 " tutaj dodałam "25 maj 13:52". I jak wyżej prosiłam nie bądż nie
miły tekst " bo tyle chyba potrafisz" nie jest potrzebny.
25 maj 16:27
U: Jeśli masz tak "pomagać" nie rób tego w ogóle. Takiej pomocy nie potrzebuje.
25 maj 16:27
J:
| | (n+1)2 +2 | | n2 + 2 | |
zamiast się przkomarzać ... lepiej licz różnicę: |
| − |
| = ... |
| | n+2 | | n+1 | |
25 maj 16:29
U: Przy okazji myślałam że może "J" mi odpowie, ponieważ zawsze jego pomoc jest pełna, zrozumiała
i nie jest chamska. To wszystko. Pozdrawiam.
25 maj 16:29
U: a właśnie o Tobie pisałam
25 maj 16:29
U: Dziękuję, o to mi chodziło
25 maj 16:32
5-latek: Kolezanko
Bogdan to doświadczony nauczyciel i na pewno chce pomoc .
jednak takimi komentarzami w stosunku do niego to bardziej go zniechęcasz do pomagania .
jest jeszcze takie forum www. zadane.pl . tam za 10 minut masz rozwiązane zadanie .
czy zrozumiesz to już Twoja sprawa
25 maj 16:33
J:
Nie obrażaj nikogo .... to faktycznie zniechęca do pomocy
25 maj 16:36
U: Przepraszam, nie chciałam.
25 maj 16:47