matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Narysuj wykres funkcji..
mat:
|cosx|
y=
cosx
π
więc.. Df: R − −{
+ 2kπ}
2
Mógłby ktoś wytłumaczyć jak to zrobić?
19 maj 18:16
kyrtap:
skorzystaj z definicji wartości bezwzględnej
https://matematykaszkolna.pl/strona/15.html
19 maj 18:17
mat:
okej już rozumiem
19 maj 18:25
olekturbo:
dla cos x > 0 y = cosx/cosx = 1 dla cos x < 0 y = −cosx/cosx = −1
19 maj 21:30