geometria analityczna pomocy w zadniu !!! ;)
ZOŚKA ;): hejka

mam takie zadanie oblicz długosc srodkowej trójkąta abc poprowadzonej z wierzchołka C i teraz
jak to zrobic mam takie dane A(−2,1) B(6,−3) C(5,3)
14 maj 17:02
Benny: Wyznacz środek odcinka |AB| i oznacz go np. D, następnie oblicz długość odcinka |CD|
14 maj 17:04
ZOŚKA ;): to moze byc tak
S=(XA+XB/2) (YA+YB /2)
S=(−2+6/2) ( 1+(−3)/2
S(2,−1)
I TERAZ CO
14 maj 17:06
14 maj 17:08
5-latek: Policz dlugosc odcinka CS
14 maj 17:10
ZOŚKA ;): czyli jak pomozesz 5 latek ? plisss zapisz mi tu
14 maj 17:14
Mila:

A(−2,1) B(6,−3) C(5,3)
S=(2,−1)
|SC|=
√(5−2)2+(3+1)2=
√9+16=5
14 maj 17:16
14 maj 17:19
ZOŚKA ;): dzięki mila , 5 latek ,Benny
14 maj 17:19
ZOŚKA ;): dzieki 5 latek czaje już ;0
14 maj 17:20
5-latek: dzień dobry
Milu 
Zaraz się wezme za to moje wczorajszse zadanie .
Przygladalem się jeszcze temu wczoraj i nie lapie jednego momentu .
Ale napiszse to tam
14 maj 17:21