prawdopodobieństwo
blondi: Potrzebuję pomocy z poniższym zadaniem
Zakładamy, że
P(B)=2P(A)
P(C)=3P(A)
P(A∩B)=P(B∩C)
Wykazać,że stąd wynika, iż P(A) ≤ 1/4, bądź pokazać na przykładzie, że ta nierówność nie musi
zachodzić.
13 maj 13:39
blondi: pomoże ktoś?
13 maj 13:52
blondi:
13 maj 14:52
J:
Przepisz porządnie całe zadanie, bo wyrywając z niego tylko fragment, nic Ci to nie da.
Czy napewno dobrze przepisałaś treść zadania wyjściowego ?
13 maj 15:05
blondi: tak na 100% takie mam zadanie
13 maj 15:15
13 maj 15:17
13 maj 15:22
J:
przecież to jest to samo zadanie
13 maj 15:24
blondi: może i jest podobne, ale mam podane jako oddzielne zdania, a że nie potrafię ani jednego ani
drugiego..... pomożesz?
13 maj 15:26
blondi: niech ktoś pomoże
13 maj 15:46