matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
hej
aga:
oblicz sumy pieciu wyrazów ciągu geometrycznego −3,−6.−9
10 maj 05:35
Ja:
https://matematykaszkolna.pl/strona/279.html
10 maj 06:12
5-latek:
a
2
−6
q=
=
=3
a
1
−2
a
3
−9
q=
=
= 1,5
a
2
−6
Wniosek : To nie jest ciag geometryczny
10 maj 11:03