matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Fizyka gimnazjum. Pomocy
Lisek:
Oblicz opór przewodu miedzianego o średnicy 0,3mm i długości 5m.
9 maj 21:50
5-latek:
https://matematykaszkolna.pl/forum/292808.html
9 maj 21:58
Lisek:
mógłby ktoś to przeliczyć ?
9 maj 22:16
Gustlik:
l
d
R=ϱ
, S=πr
2
, r=
, d=0,0003 m, l=5 m, znajdź w tablicach opór właściwy miedzi i
S
2
oblicz.
9 maj 23:21