matematykaszkolna.pl
Mila maturalny : Mila, Eta drogie Panie zobaczcie i oceńcie moją sytuację.. https://matematykaszkolna.pl/forum/292543.html
8 maj 21:38
Mila: Wojsko ci nie grozi, możesz rok poczekać, ale wtedy odwykniesz od nauki, możesz przecież po I roku polubić kierunek , a możesz studiować drugi ulubiony jednocześnie. Wszystko można jakoś zorganizować. Z drugiej strony wszystko zależy od sytuacji materialnej, studia to koszt dla Rodziców. Trzeba rozważyć wszystko w rodzinie i podjąć męską decyzję. Jaki kierunek chcesz wybrać, a na jaki się wg przewidywań teraz dostaniesz?
8 maj 21:51
maturalny: Dostanę się na mechatronikę ale to nie jest to co chcę robić, problemy finansowe to też nie problem.Jak zacznę studiować tą mechatronikę to nie przerwe po roku, ale mało mnie to interesuję, chcę studiować coś co mnie pasjonuję i co potem chcę robić w życiu. Po wstępnych wyliczeniach wychodzi wynik z podstawy 86−90% Nie wiem czy pisać tylko poziom R czy poprawiać P też ? Naukę zacząłbym od września, bo teraz praca w Anglii mnie czeka.
8 maj 21:56
Mila: To właściwie podjąłeś decyzję, w takim razie książki zabierasz, z forum możesz korzystać i wieczory z matematyką, no może nie wszystkie i maturkę rozszerzoną napiszesz, ale musisz byc zdeterminowany.
8 maj 22:00
maturalny : Ale od czego zacząć, na każdy dzień rozpiszę sobie co mam robić, tylko potrzebuję kogoś kto mnie nakieruję, wytłumaczy pewne zagadnienia. Potrzebuję wyniku 80−90%
8 maj 22:02
Mila: A jakie masz książki do matematyki, zbiory?
8 maj 22:03
52: Moja Pani w pierwszej klasie liceum powtarzała, że jeśli ktoś chce napisać maturę na 90−100% to musi się uczyć przez 3 lata, a nie w ostatniej klasie... Ale no nie wiem jak to jest z 80−90%
8 maj 22:04
maturalny : Kiełbasa, aksjomat. Ale chyba lepszym rozwiązaniem będzie zrobić wszystko z zadania.info ?
8 maj 22:04
52: Kłaczkow Kurczab Świda Polecam.
8 maj 22:05
Metis: Pazdro.
8 maj 22:06
kyrtap: Kurczab dobry też go miałem w LO
8 maj 22:07
maturalny : Z tej dzisiejszej matury R stara podstawa potrafię zrobić na 100% dobrze zadanie 2,3,4,6,7, 5? nie wiem jak rozwiązać końcówkę i jak wypisać to z przedziału. Reszta to czarna magia.
8 maj 22:08
Mila: Dołącz podręcznik i zbiór Kłaczkow Kurczab Świda ( ładnie wyjaśnione w podręczniku) i będzie dobrze. Rób na początek wszystko z Kiełbasy, a do teorii zaglądaj do Kłaczkowa, potem Info.
8 maj 22:25
maturalny : Tyle zadań nie dam rady zrobić, same zadania info to ponad 6 tys zadań..
8 maj 22:26
Mila: Dasz radę.
8 maj 22:53
PR: maturalny dasz radę emotka Nie myśl w sposób "mam przerobić 6 tysięcy zadań... masakra". Zadania się powtarzają. Bardzo dużo zadań jest opartych na jednym, któro potrafisz zrobić. Ucz się dużo, ale też mądrze.
8 maj 23:20
Braun: Ja z wyniku 86% poprawiłem w tamtym roku na 100% więc będzie ok, a też jestem na studiach, na 3 roku i czasami było cięzko, ale wszystko da się zrobić emotka
8 maj 23:21
52: Braun wynik przeszkadzał ci w dostaniu się na wybrany kierunek ? Jeśli nie to po co poprawiałeś ?
8 maj 23:23
Braun: Przeszkadzał, informatyka w języku angielskim jest oblegana. A i tak wiedziałem, że stać mnie na więcej więc i tak bym poprawiał. Drugi raz piszę się na luzie już.
8 maj 23:28
52: Szacunek za wytrwałość i determinację
8 maj 23:29
Mila: I jak wykorzystałeś ten nowy wynik?
8 maj 23:30
Braun: Studiuję w tym roku swój drugi kierunek, za pół roku będę już miał inż. potem mgr na drugim i pół roku dłużej postudiuję, ale będę miał mgr inż i inż emotka A o to mi chodziło. Mogłem wcześniej poprawiać, ale studia na drugim kierunku kosztowały nie małe pieniądze...
8 maj 23:33
Obserwator: Gdzie kolega Braun studiuje − UW?
8 maj 23:38
Obserwator: Gdzie kolega Braun studiuje − UW?
8 maj 23:39
Braun: PW
Obserwator: I przy okazji − nick zgodny z preferencjami na wybory 10 maja? Braun super kandydat! emotka
Braun: Akurat swój głos oddam na kogoś innego emotka
8 maj 23:42
Obserwator: Marian? Kukiz? Duda? JKM?
8 maj 23:43
Braun: Druga opcja.
8 maj 23:44
Mila: emotka
8 maj 23:44
Metis: Byle nie na sprawującego
8 maj 23:51