Rozszerzenie
Frost: Jutro matura rozszerzona z matematyki jak tam przygotowania? Ja przez ostatni tydzień już nic
nie robiłem
7 maj 10:12
ICSP: ja też, trochę się tej maturki boje
7 maj 10:14
Blue: Ja tylko dziś coś tam powtórzę z trygonometrii, rozwiążę kilka arkuszy, no i może jeszcze
przejrzę zeszłoroczną maturę, ale w sumie podchodzę raczej na luzie do tej maturki

Jeśli mi
nie pójdzie, to przynajmniej nadrobię angielskim
7 maj 10:29
ICSP: Ja niestety nie umiem podejść na luzie

Strasznie się tą maturą stresuje
7 maj 10:30
Blue: W sumie ja się bardziej we wtorek stresowałam o.O Dziwne
7 maj 10:34
ICSP: Ja właśnie nie

Jutrzejsza maturka będzie dużo gorszą. Z podstawy powinienem mieć coś koło 96%
7 maj 10:35
Blue: no ja chyba 98%, wiadomo że trudniejsza, nie wiem w sumie dlaczego bardziej się stresowałam,
chyba dlatego, że jakby mi podstawa nie poszła to wstyd, a jak rozszerzenie mi nie pójdzie, to
aż takiego wstydu nie będzie, hah
7 maj 10:40
sevixy: Ojj, ja też się bardzo stresuję, tym bardziej, że w idiotyczny sposób będąc na profilu
bio−geo−ang wzięłam sobie matmę rozszerzoną i jeszcze bardziej głupio postępując zaczęłam się
uczyć praktycznie miesiac przed... No cóż, inne arkusze idą mi w miarę okej, jeśli byłoby
ok.50% to i tak byłabym z siebie dumna
7 maj 11:01
Blue: sevixy, nie wiedziałam, że jesteś dziewczyną, dopiero teraz się zorientowałam

Ja też nie mam
matmy rozszerzonej w szkole

Paradoksalnie do matmy najbardziej się przygotowywałam, do angielskiego najmniej, a coś czuje,
że angielski mi pójdzie najlepiej ze wszystkiego xd
7 maj 11:13
reyg: to widzę, że forum zdominowane przez "podstawowych" rozszerzonych, ja też tylko matma
podstawowa w szkole, chemia i biol na rozszerzeniu. biologia leży i kwiczy, chemia mam
nadzieję pójdzie mi najlepiej, ale z matematyki w sumie też źle się nie czuję, jakoś to
będzie
7 maj 11:16
7 maj 11:20
sevixy: Blue, a sprawdzałaś sobie odpowiedz z angielskiego wczoraj?

mi wyjdzie z podstawy jakoś 96%,
z rozszerzenia stawiam na ok.74

Liczyłam na ponad 80, chociaż szczerze mówiąc też się nie
przygotowywałam

reyg, powodzenia dzisiaj życzę w takim razie na biologii!

nic nie tracimy w sumie pisząc tą
amtmę, możemy tylko zyskać!
7 maj 11:26
Blue: z podstawy takie proste, że nawet nie sprawdzałam XD Z rozszerzenia mam 2 błędy, ale nie wiem,
jak rozprawka...
7 maj 11:29
Blue: zdziwiła mnie gramatyka

Taka prosta, a ja ogólnie średnia z niej jestem ^^
7 maj 11:30
sevixy: Blue, skad masz takie fajne arkusze?
7 maj 11:39
Blue: z fejsa

Powiesz, ile Ci wyszło

?
7 maj 11:43
sergi: 180 wychodzi. C= (6,12)
7 maj 11:48
sevixy: Mi wyszło 180

Wyznaczyłam sobie prostą prostopadłą do prostej y=2x przechodzącą przez punkt
B (tak jakby wysokość trójkąta). Potem policzyłam współrzędne przecięcia się tych dwóch
prostych i to jest środek odcinka AC. potem mając współrzędne tego środka już wyliczyłam
współrzędne pkt C i wyszło x=6, y=12, a kwadraty dają 180
7 maj 11:52
sevixy: Blue, podasz link do tej stronki na fejsie z tymi arkuszami?
7 maj 11:53
Adam: Ja też się stresuję trochę

Jak będę miał 50 procent to będę w miarę zadowolony
7 maj 11:55
Aerodynamiczny: Mnie stres trochę przeszedł jak spojrzałem na progi w poprzednich latach na uczelni na którą
chcę iść, wychodzi na to że jeśli będą takie jak były +/−20% to dostanę się nawet bez
rozszerzonej. Ale po dzisiejszym polskim rozszerzonym to nie wiem jakiej z matmy można się
spodziewać.
7 maj 11:59
sevixy: Adam, no to high five!

Chociaż mi nie starczy nawet 50% na dostanie się tam gdzie chcę, no
ale..

Aerodynamiczny, i matma i polski rozszerzony?

Wow. Aż tak tragicznie dzisiaj było?
A na co się wybierasz?
7 maj 12:03
Blue: Już wiem, co mi nie wychodziło, wyczytałam, że AB to podstawa, heh
7 maj 12:05
Blue: sevixy, jest taka grupa na fejsie: matematyka rozszerzona 2015 coś takiego, tam ktoś wrzucił
7 maj 12:06
Aerodynamiczny: Ja się wybieram na mechatronikę do Gdańska na politechnikę, tak sobie wymarzyłem że polski
rozszerzony i matma. No pierwszy temat to był masakra "Historia piękna" Umberto Ecio, musiałem
wiersze interpretować porównawczo.
7 maj 12:07
sevixy: dzięki, teraz tylko czekać aż ktoś mnie tam zaakceptuje
7 maj 12:08
Supcior: No ciekawe co nam jutro CKE zaserwuje

liczę na poziom z grudnia 2014
7 maj 12:10
Adam: Mam pytanie jak Wam poszło rozszerzenie z angielskiego?
7 maj 12:15
sevixy: Ja liczę na ok. 74%
7 maj 12:16
Supcior: CKE na swoim tweeterze stwierdziło, że poziom matury PR z matmy będzie zbliżony do lat
ubiegłych z naciskiem na nową podstawę programową − pochodna i granica.
7 maj 12:18
Adam: A widzieliście jak CKE groziło fejsbukowej grupie matura ustna polski pytania?
7 maj 12:21
geometrykz: u mnie jeden blad + kiepska rozprawka bo przed samym koncem musialem polowe skreslic z powodu
przekroczenia liczby slow o ponad sto
7 maj 12:21
Adam: Ja około 60 procent i jestem w miarę zadowolony
7 maj 12:22
Adam: A podstawa setki ?
7 maj 12:23
sevixy: Adam, co Ty gadasz?

na tej grupie im groziło?
7 maj 12:23
Adam: CKE napisało na twitterze, że prosi o opuszczenie członków tej grupy za naruszanie praw
autorskich, w przeciwnym wypadku zostanie wszczęte postępowanie
7 maj 12:26
sevixy: Kurczę, nie mogę tego znaleźć...
7 maj 12:30
Adam: Ja teraz też nie mogę tego znaleźć na ich twitterze więc może już to usunęli

Wiem o tym
stąd, że ktoś zrobił screena tej wypowiedzi cke z twittera na tą grupę na fb i dla
bezpieczeństwa opuściłem tę grupę
7 maj 13:06
7 maj 13:31
sevixy: haha, bezendu, jesteśmy tego świadomi, ale chyba jako maturzysta też trochę przeżywałeś tą
maturę
7 maj 13:45
Frost: U mnie matma 96% angielski podstawa 90% rozszerzenie dość słabo

. Z próbnych rozszerzeń w
szkole z matmy miałem zawsze ponad 70% więc powinno być dobrze, najgorsze jak zwykle będą
dowody i planimetria

. W sumie na kierunek który chce się dostać tak czy siak się dostanę
ale będę chciał napisać jak najlepiej
7 maj 14:30
Martiminiano: Haha, uśmiałem na określeniu "podstawowi" rozszerzeni, też się do nich zaliczam

Stres jest
mniejszy, bo też już wiem, że dostanę się tam gdzie chcę po podstawie. Ale satysfakcją byłby
dopiero dobry wynik z rozszerzenia. Reszta matur satysfakcjonująco, więc jutro też trzeba się
postarać

Apetyt rośnie w miarę jedzenia, we wrześniu mówiłem, że byłbym zadowolony z 60%, teraz uznałbym
to za porażkę. Dużo pracy wszyscy w to włożyliśmy, teraz kwestia tego jakie zadania trafimy,
bo wiadomo, że wszystkiego każdy nie umie i zależy co mu podpasuje. Myślę, że poziom będzie
wysoki i w sumie to chyba dobrze.
Będzie dobrze, setki zrobionych zadań zaowocują

A dzisiaj odpoczywajcie i odświeżcie umysły
7 maj 15:17
Blue: w sumie ja tam bym 60% nie pogardziła x)
7 maj 15:19
Aerodynamiczny: Trzeba być pozytywnie nastawionym, najważniejsze to się nie stresować i myśleć!
7 maj 15:23
Frost: Obstawiam w 99%, że będzie granica, coś z ciągów, równanie/nierówność trygonometryczna,
kwadratowe z parametrem, równanie/nierówność z modułem, coś z prawdopodobieństwa lub
kombinatoryki. Często widziałem też w arkuszach dowody z trygonometrii i prawdopodobieństwa.
Wiadomo pochodna za 7 ptk ze stereometrią
7 maj 15:24
Aerodynamiczny: Zadanie optymalizacyjne do którego trzeba będzie użyć pochodnej jest jak w banku
7 maj 15:25
Frost: no tak i prawdopodobnie za 7 ptk. Wszystko ładnie opisać i 14% w kieszeni bo nie wierze żeby
ktoś nie umiał tego zrobić, no chyba, że dowalą jakieś trudniejsze gdzie trzeba będzie jakieś
trójkąty podobne znaleźć ewentualnie walec wpisany w stożek ale jak dla mnie te zadania
optymalizacyjne są dość łatwe
7 maj 15:28
Blue: Tylko obym nie zapomniała dziedziny wyznaczyć, tak jak na próbnej, punkty mi przez to poleciały
7 maj 16:56
Mila:
Nie dyskutować− rozwiązywać zadania albo iść na spacer.
Jutro generalna próba przed studiami.
7 maj 17:09
Frost: A ja spytam bo zawsze mam dylemat: Jak mamy zadanie optymalizacyjne z pochodną, wyznaczyliśmy
dziedzinę pochodnej to potem pisząc gdzie pochodna jest większa od 0 a gdzie mniejsza od 0
uwzględniacie dziedzinę? Bo ja zawsze ją uwzględniałem ale nigdy nie byłem przekonany czy
można robić przebieg dla x∊R gdy dziedzina pochodnej załóżmy jest (0,6)
7 maj 17:10
Frost: @
Mila ja zaraz idę kosić trawę w ogródku
7 maj 17:11
Mila:
Bardzo dobre zajęcie. Dotlenisz mózg i szare komórki będą iskrzyć.
7 maj 17:14
Frost: Co racja to racja, dobrze że piszemy o 9 rano a nie po południu bo to byłaby masakra, wracam
jak skończę
7 maj 17:15
123: Powiedzcie mi proszę, co trzeba wiedzieć a nie ma w tablicach? Jakieś tw. Darboux itp.
7 maj 17:16
radek: to jest ze jak jest ciagła funkcja w przedziale i na koncach sa różne znaki to ma conajmniej 1
pierwiastek w przedziale. chyba
7 maj 17:18
Kacper:
Jest dużo rzeczy wartych uwagi, a których brak w tablicach
7 maj 17:19
123: O, to możesz napisać to i ja się coś podzielę.
7 maj 17:20
123: aymptoty
7 maj 17:21
123: Ukośnie
7 maj 17:22
radek: tw. Darboux było chyba w podstawie programowej. Ja chyba nawet zadałem pytanie raz o przydatne
twierdzenia i wzory na maturę
7 maj 17:22
radek: optymalizacyjne zadanie raz spotkałem tego typu: wyznacz prostą, ktora odcina z dodatnimi
półosiami układu trójkąt o największym polu i przechodzi przez punkt P chyba miał współrzędne
(4,5) ale nie pamiętam.
7 maj 17:26
Blue: tw. o dwusiecznej
7 maj 18:22
Marek216: Tak poza nawiasem to zauważyłem, że ci słabsi mówią, że im dobrze poszło lub pójdzie
obstawiając po 80 % + ale szczerze wam powiem, że wątpię żeby choć cześć miała ponad 50 %,
ludzie 3/4 lata mają matematykę rozsz. a mają słabsze wyniki (ja nie mam rozsz.) popatrzcie
sobie jaki jest procent zdających na poszczególne punkty to może zobaczycie, że to nie jest
takie proste.
7 maj 18:37
Frost: Marek216 demotywujesz ludzi! Ale masz racje, chodzę/ chodziłem do jednego z lepszych
liceów w Lublinie a na dwóch maturach rozszerzonych tylko ja przekraczałem 75% a 3/4 nie
przekraczała 50% ale jak to mówią: "próbna jest zawsze trudniejsza"
7 maj 18:40
geometrykz: U mnie wszyscy krzyczeli, że mają po 98%, a nawet liczą na 100% a z tego co się okazuje to
nawet nie byli w stanie zrobić dowodu polegającym na rozbiciu 5y2 na 4y2+y2 dlatego biorę z
przymrużeniem oka te wszelkie przechwałki, bo jak można liczyć na 98% jeśli nie zrobiło się
zadania za 2 punkty? mnie osobiście poszło kiepsko, bo 86−90, ale cóż − bywa, mimo że umiałem
wszystko, to niestety.
7 maj 18:41
Frost: akurat na ten typ rozwiązania dowodu nie wpadłem bo od razu robiłem na dwie delty i mam
nadzieje, że też zaliczą
7 maj 18:44
geometrykz: a asymptoty ukośne w ogóle są w podstawie? bo ostatnio gdzieś obiło mi się, że nie.
7 maj 18:44
Marek216: Na próbnej nie ma stresu, bardziej ciekawość jak pójdzie. Mówię to dlatego bo widziałem jak
wychodzili niektórzy u mnie po maturze i mówili jaka to matura była łatwa a kto wie czy nawet
30% mają. Nie napisałem tej wiadomości dlatego żeby kogoś zdołować a zapobiec rozczarowaniu.
Bo bd bardzo rozczarowani jak zakładacie takie cuda. Ktoś kto się przygotowywał sam bez
nauczyciela nigdy nie bd mógł powiedzieć, że na pewno zda na 70 %+ bo oszukuje samego siebie,
co nie wyklucza faktu, że faktycznie może mieć nawet więcej pkt.
7 maj 18:45
geometrykz: ja się pośpieszyłem i wszystkie zadania zrobiłem praktycznie w jednej linijce(prócz ostatniego,
te zrobiłem aż w brudnopisie..); dowód, o którym mowa, od razu zrobiłem w pierwszej linijce,
porównanie pól praktycznie też − wyznaczyłem tylko wzory na pola i zapisałem jako iloczyn.
prawdopodobieństwo również jedna linijka i brak opisów, nie mogę się spieszyć, bo będę za
głupoty punkty tracił, dlatego na rozszerzeniu będę opisywał nawet oczywistości, żeby
niepotrzebnie nie tracić punktów.
7 maj 18:46
7 maj 18:48
Frost: Ja już przywykłem opisywać wszystko, na rozszerzeniu moja taktyka jest jedna: Robię na początku
te zadania które umiem, potem reszte a na końcu dowody
7 maj 18:48
Marek216: A jak ocenisz co jest proste a co trudne, schematyczne zadanie na mojej maturze (starej) to
głównie tylko trygonometria i wartość bezwzględna, nad resztą trzeba się zastanowić.
7 maj 18:49
Frost: Myślę o wartości bezwzględnej, trygonometrii, optymalizacyjne, kwadratowa z parametrem.
| | 37 | |
geometrykz w zadaniu które podałeś wyszło mi |
| ale robiłem na szybko, sprawdzę |
| | 60 | |
jeszcze raz. Jak chcesz się konsultować to pisz pod tamtym zadaniem.
7 maj 18:54
7 maj 19:03
Dżepetto 18: | | 1 | |
Odnośnie jutrzejszej matury; jesli mamy log87 możemy zapisać go w postaci |
| log27? |
| | 3 | |
Dobrze pamiętam wzór− odwracamy do góry nogami potęgę z podstawy logarytmu i wyciągamy ja
przed cały pierwiastek?
7 maj 19:04
Marek216: Tak Dżepetto.
7 maj 19:05
Benny: Tak dla pewności :
| | log27 | | 1 | |
log87= |
| =log27* |
| |
| | log28 | | 3 | |
7 maj 19:06
Kuba: @Dżepetto 18 Tak, dokładnie
7 maj 19:07
Frost: Najbardziej obawiam się planimetrii a szczególnie dowodów
7 maj 19:11
Marek216: Planimetria może być tylko, żeby były konkretne liczby bardzo − nie lubię zadań których
odpowiedziami są niewiadome (zwłaszcza kąty), to samo tyczy się stereometrii

.
7 maj 19:14
Frost: Zawsze coś się wykombinuje 3 godziny to sporo czasu
7 maj 19:17
52: Frost z tymi 3 godzinami czasu to nie ma co się cieszyć...
Powodzenia jutro wszystkim

Pewnie ciężko pracowaliście i maturę napiszecie dobrze, ważne abyście się dostali tam gdzie
chcecie
7 maj 19:21
Ja: "ciężko pracowaliście"

jaasne
7 maj 19:25
Frost: Mam nadzieje, że każdy napisze na 100%
7 maj 19:26
Marek216: Nawet nie żartuj tak
7 maj 19:26
Ja: Jestes glupcem albo klamca. Ja na twoim miejscu bym chcial zeby kazdy napisal na nie wiecej ode
mnie
7 maj 19:28
Frost: Jutro po południu mniej więcej będzie wiadomo kto na ile napisał. 70% mnie zadowoli, jestem
realistą na tyle jestem w stanie napisać
7 maj 19:29
Ja: Jezeli podstawa byla prosta to rozszerzenie tez bedzie proste.
7 maj 19:31
YushokU: Pewniaki to:
1)trygonometria z użyciem wzorów które są w karcie od tego roku
2)dowód w planimetrii taki który można zrobić siłowo np.
http://www.pi.edu.pl/pliki/czemcke/Planimetria.pdf
3)optymalizacja w stereometrii
A ja jeszcze obstawiam użycie pochodnej żeby wykazać że jakaś tam funkcja nie ma pierwiastków
rzeczywistych albo coś w tym stylu. No i prawdopodobieństwo warunkowe musi być

Takie mam osobiste wrażenie że coś takiego będzie na maturze. I pamiętajcie(bo to czasem
nieoczywiste, ja sie dowiedziałem o tym ze 2 miesiące temu), że rozwinięcie dziesiętne to
0,xxxx a nie 0,
xxxx
Powodzenia życzę Wam wszystkim! Większość siedziała sporo w matmie także należą Wam się dobre
wyniki

!
Pisał ktoś dzisiaj biologię?
7 maj 19:32
Frost: Mam nadzieje, ze nie bo chce jednak się troche powysilać
7 maj 19:32
Ja: Czy cos oprocz matmy jeszcze piszecie? Jakie kierunki wybieracie?
7 maj 19:33
Frost: YushokU: masz gdzieś rozwiązanie do tych zadań co podesłałeś?
7 maj 19:34
Frost: Ja pisałem angielski i w poniedziałek fizyka, a idę na mechatronikę.
7 maj 19:34
Czarny8: @Frost Jak obstawiasz swoje możliwości z fizyki. Też będę ją pisał i liczę na ok. 60%
przynajmniej.
7 maj 19:37
Marek216: Gdzie ?
7 maj 19:40
Frost: Powiem tak: z fizykę olałem ( niestety) ponieważ nie liczy mi się ona do rekrutacji. Na próbne
nic nie robiłem i miałem te 60% więc liczę na taki wynik na głównej ale pani będzie
niezadowolona bo miałem 6 na koniec. Chociaż jak przysiądę w weekend porządnie nad teorią to
nie powinno być tragedii
7 maj 19:40
Frost: Do Lublina, nie stać mnie finansowo aby iść gdzieś dalej niestety
7 maj 19:41
Ja: Czemu wszyscy ida na mechatronike? <bija>
7 maj 19:41
Frost: Dość przyszłościowy kierunek

ale nie jestem jeszcze pewien, w grę wchodzi budowa maszyn,
myślałem też coś o rachunkowości. Jeszcze mam czas do 31 maja
7 maj 19:42
Ja: Ja ide na UW i tam moge se dac 3 razy matme i raz angielski w przedmiotach punktowanych
7 maj 19:43
Ja: Masz czas do 30 czerwca
7 maj 19:43
Marek216: Jak 3 razy ?
7 maj 19:44
Frost: Każdy mówi co innego, podobno trzeba składać podania do 31 maja .. ^^
7 maj 19:45
Ja: Normalnie legalnie
7 maj 19:45
Marek216: Jak można składać nie mając wyników ?
7 maj 19:46
Ja: Jakie podania jak nie masz wynikow z matury?
Przeciez to jest rekrutacja prowadzona przez internet i gdy uda ci sie wygrac
miejsce(przynajmniej ostatnie na liscie) to wtedy skladasz papiery, wraz z wpisowym. Chociaz
tam u was na wsi(w Lublinie) moze byc inaczej.
7 maj 19:47
YushokU: @Frost
prawdopodobnie są na forum, a jak nie na forum to na kanale pi.edu.pl na YT.
Wstawiam tutaj coś czym sie nie przejmujcie, bo pomagam koledze.
| | √n2+4n+n | |
limn→∞√n2+4n−n=limn→∞√n2+4n−n* |
| =limn |
| | √n2+4n+n | |
| | n2+4n−n2 | | 4n | | 4 | |
→∞ |
| =limn→∞ |
| = |
| =2 |
| | | | | | 2 | |
7 maj 19:49
Ja: Na PW musisz miec fize i matme na UW matme i cos np.angielski
7 maj 19:49
Marek216: Nawet na to nie patrzyłem

w niedziele się zorientuję.
7 maj 19:50
Ja: Mam nadzieje ze jest wiecej takich osob jak ty
7 maj 19:51
kyrtap: Spójrzcie też pod kątem takim że zadania na podstawie starej i nowej się powtórzyły, więc
prawdopodobnie może się też tutaj pojawić że na starej i nowej będą te same zadania
7 maj 19:51
Ja: Zrobili tak zeby nikt im nie zarzucil ze kolesie z technikum mieli latwiej
7 maj 19:52
Marek216: Jakie łatwiej ? A pozatym co rozumiesz przez to: Oby było takich więcej ? Zrobiłem kiedyś tą
nową maturę co była z operonu rozszerzoną i była banalna nie robiłem tylko tych co wybiegają
poza moją podstawę, macie łatwiej bo są u was zamknięte i jest więcej zadań. A pozatym
popatrzcie sobie na statystyki kto lepiej zdaje maturę z matematyki: technika czy licea.
7 maj 19:58
kyrtap: Marek216 nie wkurzaj się tylko spokojnie odpal sobie muzyczkę
7 maj 20:11
Marek216: Krew mnie zalewa jak się ktoś tak gloryfikuje kosztem innych, nowa podstawowa matura jest
prostsza z założenia, bardziej praktyczna niektóre rzeczy wam wyrzucili, dodam jeszcze tylko,
że jak ktoś się podnieca podstawową maturą, że była prostsza/trudniejsza to niech lepiej
siedzi jutro w domu bo podstawa to powinien być banał dla ludzi z rozszerzenia.
7 maj 20:15
Ja: Marek nie goraczkuj sie tak. Nie wiem co ty bredzisz

, ale odpowiadajac na pytania:
1.Rownie dobze moge napisac "zrobili tak zeby nikt im nie narzucil ze kolesie...z liceum maja
latwiej"
2.Oby bylo takich wiecej jak ty, co nie beda mi zajmowac miejsca(naleznego

) na UW bo nie
wiedza o specyficznym przeliczniku punktow.
7 maj 20:19
sevixy: YushokU, można gdzieś znaleźć rozwiązania tcyh zadań z planimetrii i z innych działów stamtąd?
Coś szukam szukam i nie mogę znaleźć
7 maj 20:21
Marek216: Gdybym chciał iść na UW to bym wiedział wszystko, idę na PK/AGH i dobrze wiem jak są punkty
przeliczane− a terminami się w trakcie matur nie przejmuje −założyłem, że dowiem się dokładnie
po 1. tygodniu matur
7 maj 20:35
7 maj 20:37
sevixy: tak, ale tam są same zadania, nie widzę rozwiązań, a przydałoby się chociaż sprawdzić, czy
jeśli potrafimy coś zrobić to czy dobrze to robimy..

tylko te dwa filmiki pod spodem,
reszty nie. zwrócę się o pomoc w osobnym temacie.
7 maj 20:42
YushokU: w razie czego to znalazłem kartkę z odpowiedziami do zadań, także pytaj. Ale to same wyniki
7 maj 20:49
sevixy: Mógłbyś je tutaj wrzucić? Tak dla pewności, żebym sobie sprawdziła jakby co
7 maj 20:54
Frost: mam pytanie: mam wektor dajmy na to [3,5] prosta prostopadła do tego wektora ma wzór
−5x+3y+C?
drugie: proste prostopadłe A1x+B1y+C+1=0
−B1x+A1y+C2=0
nie moge sobie przypomnieć jak to szło, potwierdzi ktoś?
7 maj 20:57
7 maj 20:59
Domka: Dla wektora [A,B] prosta prostopadła do niego ma równanie Ax+By+C=0
7 maj 21:07
reyg: YushokU ja pisałem biole, duużo czytania ze zrozumieniem, ale biorąc pod uwage ilosc czasu jaka
poswiecilem na nauke... chyba bedzie ok XD
7 maj 21:29
Marek216: Wektor prostopadły do prostej: Ax+Bx+C=0 to [A;B], to właśnie z własności wektorów wynikają
własności prostych o rów. ogólnych− prostopadłość iloczyn skalarny wektorów równy zero,
równoległość− wyznacznik pary wektorów równy 0. Jak chcesz wzór prostej prostopadłej do
Ax+Bx+C=0 to Bx−Ax+C=0 lub −Bx+Ax+C=0
7 maj 21:34
YushokU: @reyg
Ja też mam taką nadzieję. Z próbnej miałem 48%. A coś czuję że może być lepiej, mimo, że
ostatni raz do biologii zajrzałem ze w lutym

. Idę spać! Powodzenia jeszcze raz!
7 maj 21:36
sevixy: YushokU nie odchodź, masz kartkę z tymi odpowiedziami do tamtych zadań? :<<
7 maj 21:42
Aerodynamiczny: Mam takie pytanie dziwne, jak rysuje wykres pochodnej na samej poziomej osi to jak ja oznaczyc?
zawsze x chyba dawalem.
7 maj 21:48
sevixy: hmm, wykres pochodnej to raczej taki szkic dla Ciebie, ja zawsze rysuję samą strzałkę bez jakiś
oznaczeń
7 maj 21:51
Aerodynamiczny: No w sumie racja i tak trzeba pisac ze f'(x)》0 itd... to ten wykres ma taka pomocnicza
bardziej role.
7 maj 21:54
7 maj 21:56
7 maj 22:33
Blue: Eh, chyba się nie doczekam tego zdanka, dobranoc

Powodzenia jutro!
7 maj 22:37
Blue: A nie, jednak Marcin wrzucił
7 maj 22:38
Blue: A co do tego, że Ci, co nie mają rozszerzenia w szkole na pewno wypadną gorzej, to bym się nie
do końca zgodziła, właśnie dużo osób, które mają rozszerzenie myślą, że nie muszą sami dużo
pracować, bo w szkole się wszystkiego nauczą...

Dobra, ja idę spać, bo trzeba się wyspać ^^
7 maj 22:47
sevixy: YushokU, zbawco, dziękuję

Blue, mam nadzieję, że jako właśnie te osoby i tak napiszemy na dobrym poziomie

Dobranoc,
powodzenia jutro!
7 maj 23:00
Kacper:
Teraz na zbawienie już za późno
7 maj 23:03
sevixy: Oj tam oj tam

Jutro tylko oby mieć jasny umysł, pełną koncentrację i można walczyć
7 maj 23:06
Kacper:
Teraz to czas na przyjemności
7 maj 23:54
Bogdan:
Śmieszy mnie tekst "oj tam, oj tam". To przecież przejaw niekompetencji.
8 maj 00:26
Frost: I jak wrażenia? Dla mnie łatwa, wszystko zrobione
8 maj 13:02
Domka: Mnie brakło jakieś 10s na zapisanie odpowiedzi

.. ale nawet pozytywnie
8 maj 20:46