pochodna
new: | | 2 | |
Funkcja określona jest wzorem f(x)= |
| Oblicz współczynnik kierunkowy prostej stycznej do |
| | x−7 | |
wykresu funkcji f
| | 2 | |
przechodzącej przez punkt (4, − |
| ) |
| | 3 | |
| | 2 | |
czy a = − |
| ? jesli nie − to jak to zrobić? |
| | 9 | |
7 maj 00:47
help: Tak a= − 29
7 maj 01:02
pigor: | | 2 | | 2 | |
..., tak, dobrze a = f ' (4) = − |
| ... = − |
| . ... |
| | (4−7)2 | | 9 | |
7 maj 01:09
new: na pewno? ten punkt nie jest punktem styczności tylko dowolnym punktem należącym do prostej.
7 maj 01:11
new: szperając po internecie znalazłem zadanie o niemalże takiej samej treści
i nadziałem się na dość skomplikowane i niezrozumiałe dla mnie rozwiązanie.
7 maj 01:12
7 maj 01:22
5-latek: No to do lektury i przeczytać interpretacje geometryczna pochodnej
7 maj 09:23