aa
Hugo: Fizyka II Carnot
Jaką największą iość ciepła można odprowadzic z komory chłodniczej chłodziarki pracującej w
odwrotnym cyklu carnota kosztem W = 1kJ wykonanej pracy? Sprawność tej chłodziarki "n" = 0,4
0,4 = 1/Q

0,4 * Q = 1
Q = 2,5
5 maj 15:39
Qulka: Q to ciepło pobrane

oddane będzie 1,5 kJ
5 maj 15:41
Hugo: ;=; jak? prosze wytłumacz mi
5 maj 16:27
5 maj 16:31
5 maj 16:33
Hugo: Hugo robi celowo blędy by mieć okazje zagadać do pięknej Quleczki
5 maj 16:34
5 maj 16:34
Qulka: 
brawo
5 maj 21:32
Hugo: 
O Pani
5 maj 21:59
Kolega_Huga: Dzięki za zadanko /sup>^
6 maj 14:19