problem
Aerodynamiczny:

Witam ostatnio robiłem zadanie i trafiłem na ścianę rachunkową nie do zburzenia. Tak jak na
rysunku. Mam uzależnione od siebie cosinusy tych kątów, są dość skomplikowane, jeszcze gorsze
są sinusy tych kątów. Jest może jakiś prostszy sposób wyliczenia wartości cosinusa niż
korzystanie z tych wzorów
https://matematykaszkolna.pl/strona/1543.html 
Bo rachunki są nie do przejścia.
2 maj 22:29
PW: Z tego rysunku nic nie można wywnioskować poza sumą kątów. Dopóki nie podasz treści zadania nic
nie można powiedzieć.
2 maj 22:35
Aerodynamiczny: Treść zadania nie jest ważna, mam uzależnione od siebie cosinusy tych kątów.
cosa="ileśtam" cosc
cosb="ileśtam" cosc
i cosc
no i że a+b+c=2π
I chciałbym z tego wyliczyć wartość cosinusa.
2 maj 22:40
===:
... jeśli ciężko Ci zapisać treść zadania ... to baw się sam w swojej piaskownicy −
2 maj 23:28
Aerodynamiczny: Jejku, prosze oto tresc zadania. matematyka.pisz.pl/forum/292242.html
Byc moze moja proba jego rozwiazania byla kiepska i wpedzilem sie w rachunki przez ktore
musialbym z 1h przechodzic, a i tak po drodze pewnie bym sie pomylil. Dlatego prosilem o pomoc
w konkretnym przypadku a nie pomoc w rozwiazaniu tego zadanka.
2 maj 23:33