Liczby zespolone
ŁukaszC: naszkicowac zbiory liczb zespolonych spelniajace pdoane warunki
|z−2i|<=
√2Im(z−2i)
wychodzi mi pozniej rownanie koła postaci
x
2−y
2+6y<=4
i co dalej

jak wyznaczyc srodek tego kola
2 maj 18:29
Vuks: Rozumiem że ten znak rodem z C++, <=, oznacza tyle co ≤?
Musisz przerobić −y2 + 6y na postać (y + q)2
2 maj 18:50
ŁukaszC: x2 −(y−3)2 ≤13
czyli S=(0,3) r=√13
czy S=(0,−3) r=√13 ?
2 maj 19:01
Vuks: Przypomnę, że między x
2 a y
2 ma być plusik. Konkretniej na
2336
2 maj 19:21