matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
nierówności
kinga:
Rozwiąż nierówność 5x
2
− 2x ≥0
2 maj 16:19
Kejt:
93
2 maj 16:20
Jolanta:
x(5x−2)=0 x=0 5x−2=0 x= rysunek parabola i zaznacz gdzie y≥0
2 maj 16:23
kinga:
dziękuję
2 maj 16:24