pomocy jest tam kto
zuza: naszkicuj wykres funkcji y=2(x−3)
2+5
3 gru 20:37
Godzio: spróbuje narysować
3 gru 20:39
zuza: to super
3 gru 20:43
Godzio:

to miej więcej tak:
najlepiej narysuj sobie funkcje y=2x
2 a nastepnie przesun ją o 3 jednostki w prawo i 5 do góry
i otrzymasz tą funkcje

punkty:
Wierzchołek : W(3,5) A(2,7) B(4,7) C(1,13) D(5,13) punkty normalnie sie nie pisze ja tylko Ci
napisałem żebyś wiedziała gdzie one są
3 gru 20:54
Godzio: oczywiście wykres idzie jeszcze do góry
3 gru 20:55
plastuś:
Godzio .
3 gru 20:57
zuza:
3 gru 20:59
Godzio:
ta twoja funkcja jest przedstawiona w postaci kanonicznej z której odczytujemy że wykres
funkcji
y=2x
2 jest przesunięty o wektor v[3,5] rozumiesz

?
3 gru 21:00
Miś:
Godzio zajrzyj tutaj
29110
3 gru 21:02
zuza: a jest inny sposób tiaaa
3 gru 21:21
zuza: ale jest ok
3 gru 21:25
Godzio:
innego raczej nie ma

chyba że jak chcesz to możesz pokolein punkty podstawiać ale to jak kto
woli
3 gru 21:26
zuza: spoko dzięki
3 gru 21:31
zuza: prosze osprawdzenie jakie wymiary powinna mieć kwadratowa płytka aby po odcięciu
prostokątnego paska o szerokości 3cm pole pozostałej części było mniejsze niż 810cm
x
2−3x−810<o Δ=9+3240=3249 3249=57 x1=−27 x2=30 ∊(−27,30) ∊(3,30)
ale krawędż płytki powinnabyć większa niż3cm
ale mniejsza niż 30cm
3 gru 21:52
zuza: dobrze
3 gru 21:54
zuza: tam w zadaniu tekst jest8102
3 gru 21:59
zuza: takie trudne
3 gru 22:20
3 gru 22:31
mario:
3 gru 22:45
zuza: widze mario że nie mogę na ciebie liczyć
3 gru 22:53
Mateusz: Płytka powinna miec krawędz o długosci od 3 cm do 30 cm czyli dobrze
4 gru 18:22