Kolejne zadanie, gdzie wychodzi mi jakiś dziwny wynik. Pomoże ktoś?
Adelajda: Dane są proste y=x+2, y=−x+4, y=12x−2. Punkty przecięcia prostych są wierzchołkami
trójkąta ABC. Oblicz obwód trójkąta.
Prosiłabym tylko wzory do tego, resztę zrobię sama : )
2 maj 12:23
PW: Jakie znowu "wzory"? Jak obliczyć wspólny punkt dwóch prostych?
2 maj 12:29
Adelajda: Porabało mi się, przepraszam. Nie było tematu.
2 maj 12:32
2 maj 12:33
Adelajda: Nie było to potrzebne. Dobrze robie to zadanie xD
2 maj 12:36
Marek216: Musisz zrobić 3 układy równań z dwoma równaniami prostych(w każdym układzie r. Inna para równań
prostych). Tak się wyznacza punkty ABC. A obwód wyznaczysz np z wzory na odległość 2 punkyów
2 maj 12:37