Funkcja z wartością bezwzględną
rogal: Funkcja z wartością bezwzględną
Dana jest funkcja f(x)=|12x+2|+|32x−3|−5
a) Napisz wzór tej funkcji bez użycia symbolu wartości bezwzględnej
b) Narysuj wykres funkcji f
c) Podaj zbiór wartości funkcji g(x)=|f(x)|−3
d) Zapisz wzór funkcji h(x)= |f(x)|f(x) bez użycia symbolu wartości bezwzględnej i
narysuj jej wykres
Podpunkty a) oraz b) zrobiłem i wyszły mi poprawnie , natomiast nie wiem jak mam zrobić c i d
3 gru 18:35
rogal: pomoże mi ktoś ?
3 gru 19:07
22 kwi 21:39