stereometria
wojtek: Jak policzyć to zadanie?
https://matematykaszkolna.pl/forum/112772.html
Odpowiedź jest błędna, ponieważ wynik powinien wyjść około 147 litrów.
Jeśli możecie to podajcie tylko górne wymiary, z obliczeniami sobie poradzę.
28 kwi 21:15
b.: odpowiedź jest dobra
28 kwi 21:20
wojtek: A wymiary są dobre?
28 kwi 21:21
Eta:
Vu −− objętość części stożka którą mamy uzupełnić do całości
V1 −− objętość dużego stożka , H=10dm i R= 4dm
V2 −−− objętość małego (napełnionego stożka) r= 2 dm , h= 5dm