matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
maturzysta:
oblicz tg15 + 1/tg15 odpowiedź ma być 4
28 kwi 18:33
Aerodynamiczny:
https://matematykaszkolna.pl/forum/291154.html
28 kwi 18:34
bezendu:
tg15
o
=2−
√
3
1
=2
√
3
tg15
o
2−
√
3
+2+
√
3
=4
28 kwi 18:34
maturzysta:
A skąd wiadomo ile wynosi tg 15 ?
28 kwi 18:42
Eta:
1
tg15
o
+
=
tg15
o
pomijam zapis stopni ( dla wygody)
sin15
cos15
sin
2
15+cos
2
15
=
+
=
=
cos15
sin15
sin15*cos15
1
2
2
=
=
=
=
4
sin15*cos15
2sin15*cos15
sin30
28 kwi 19:32
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick